Hooggevoeligheid

  • Raak jij snel overprikkeld door mensen of indrukken om je heen?
  • Voel jij veel mee van anderen terwijl je dat niet altijd wilt?
  • Ben jij gewend om de ander op de eerste plaats te zetten?
  • Voel jij je snel schuldig of neerslachtig?
  • Verlang jij naar meer ruimte om te genieten?


Heb je last van hooggevoeligheidsklachten?

Indrukken overspoelen je, komen diep bij je binnen en laten je moeilijk los? De aanwezigheid van andere mensen doet zo veel met je, dat je niet goed voelt wat je zelf nodig hebt? Jij voelt veel mee van de zorgen van anderen, terwijl je dat niet altijd wilt?

Deze klachten zorgen voor: gepieker, angst en onzekerheid; slaapproblemen; je zit verlamd op de bank en je krijgt niets gedaan; je hebt het gevoel dat je niet de moeite waard bent.

Hoe behoud jij de balans?

Hooggevoeligheid heeft ook mooie eigenschappen die staan voor een rijk innerlijk leven, een groot gevoel voor schoonheid en harmonie en een sterke empathie en intuïtie. Deze eigenschappen brengen verdieping en betekenis in het leven.

Maar doordat alle zintuigprikkels intenser naar binnen komen, kunnen hooggevoelige mensen (HSP’ers) ook makkelijk overprikkeld raken. Hooggevoeligheid kan daardoor leiden tot lusteloosheid, angst of boosheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en zelfs burn-out.

In het eerste gesprek en met eenvoudige kunstzinnige oefeningen onderzoeken we wat aandacht nodig heeft en waar je kwetsbaarheid een valkuil wordt. In de kunstzinnige oefeningen spreken je handen hun eigen taal: de taal van je hart. Aan de hand van schoonheid, harmonie en verhalen leer je om oude gewoontes/ overlevingsmethodes om te vormen tot een nieuwe, gezonde basis. Daardoor leer je beter ontspannen, leer je je grenzen herkennen, verbeter je je concentratievermogen en versterk je je intuïtie.


Cursussen om je gevoeligheid te verzorgen

Regelmatig geef ik workshops en cursussen om je gevoeligheid te leren verzorgen.


Factuur voor aanvullende verzekering

Het is mogelijk om voor de cursus Hooggevoeligheid is een mooie kwaliteit een factuur te ontvangen voor de aanvullende verzekering.

Het stagneerde op mijn werk. Door een paar keer met Marijke te werken voel ik me meer ontspannen en krachtiger.
Hetty Meijer

Wil je weten hoe hooggevoeligheid voor jou een kwaliteit kan zijn?

Download de gratis 5 tips!

Voornaam Achternaam E-mailadres Schrijf mij in voor de nieuwsbrief Klik hier voor gratis 5 tips