Natuurbeleven is een belangrijk onderdeel van mijn werk en leven. 

Als kind kon ik eindeloos bloemen plukken en drogen. Het was altijd spannend wat er bij het drogen van de kleuren overbleef. Zo blijf ik mij nog steeds verwonderen over de natuur. In mei, de tijd van de pioenrozen, laat de natuur zijn overvloed laat zien.


De overvloed van de natuur

De pioenrozen zijn een mooi beeld van wat er nu in de natuur te beleven is....

Een stevige steel met een bolletje = de gebundelde, gefocuste kracht.

Deze bol waaiert uit in tere blaadjes vol van overvloed en overgave aan het licht = de naar buiten gerichte kracht: Het bloeien, volledig gericht op de buitenwereld, actief in uitwisseling, creĆ«ren, manifesteren.

Daarna geven ze hun blaadjes over aan de zwaartekracht = de naar binnen gerichte kracht: de fase van terugtrekken, loslaten, rust nemen, bijkomen, reflectie en naar binnen gericht zijn ( = zaadvorming).

Het ritme van expressie en weer terugtrekken

Wat de natuur mij probeert te vertellen, maakt mij vaak stil van binnen. De natuur volgt een duidelijk ritme van zich uiten, expressief worden en weer terugnemen, tot rust komen en de essentie plukken. Wanneer je op een diepere laag bewust wordt van dit natuurlijk ritme om je heen, kan dit beeld je ook helpen om je binnenwereld te verzorgen.

Onze samenleving is zo vaak gericht op je laten zien, expressief worden. Je wordt geacht sociaal actief te zijn en succesvol te zijn in je werk en je leven. Liever zien we dat iemand overuren maakt, dan een paar uur rust neemt.


Maar de natuur leert mij dat je terugtrekken en rust nemen een even grote noodzaak is om te kunnen leven.
 

Pas door het hele natuurlijke ritme te volgen kan ik werkelijk geven en tot bloei te komen.


Volg jij de ritmes?

Regelmatig bied ik creatieve cursussen aan waarbij je de natuurlijke ritmes kunt gaan ervaren. Zie hiervoor mijn aanbod

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht