Vanaf september 2023 start de parttime opleiding voor kunstzinnige therapie & coaching in Haarlem Buiten.


De opleiding is zowel toegankelijk voor professionals als voor geïnteresseerden.


Opleiding Kunstzinnige Coaching & Therapie voor wie?

  • Voor professionals, vaktherapeuten en hulpverleners die al werkzaam zijn in de gezondheidszorg.  Voor wie behoefte hebben aan meer inzicht en gereedschap hoe je mensen op hun eigen niveau weer in een gezonde verbinding wilt brengen met zichzelf en zijn omgeving. Voor wie zich wil scholen in de kennis en inzichten van de kunstzinnige therapie. Dit betekent aandacht voor het ontwikkelen van de fenomenologische visie op de mens en inzicht in het antroposofisch mensbeeld waarin 3- en 4-ledigheid de basis vormt. 
  • Voor iedereen die behoefte heeft aan schoonheid, innerlijke voeding en verbinding met gezondmakende beelden, kunstzinnige technieken, verhalen.  

In het tekenen, schilderen en boetseren worden alle basis ontwikkelreeksen aangeboden. 


Ontwikkeling
De ontwikkeling van je kunstzinnige vaardigen en je persoonlijke ontwikkeling als mens staat centraal in deze opleiding. Deze praktijklessen worden aangevuld met de benodigde achtergrondinformatie hoe het in de beroepspraktijk kan worden ingezet. Daarnaast zijn er aanvullende lessen met muziek en euritmie.

Opleiding Kunstzinnige Coaching & Therapie
Deze opleiding duurt 4 jaar, en bestaat per jaar uit 13 blokken van 2 lesdagen achter elkaar.  We gaan we aan de slag met alle oefeningen die op de Wervel werden aangeboden, aangevuld met inzichten vanuit de fenomenologie en antroposofie.

Accreditatie FVB wordt aangevraagd.

Data en verdere informatie volgen eind juli 2021.

“Kunst beantwoordt aan de meest diepe, onderbewuste behoeften van de menselijke ziel.” R. Steiner

Wil je weten hoe hooggevoeligheid voor jou een kwaliteit kan zijn?

Download de gratis 5 tips!

Voornaam Achternaam E-mailadres Schrijf mij in voor de nieuwsbrief Klik hier voor gratis 5 tips